Kleuren van bakstenen

Bron afbeeldingen: Brick Image


In Nederland is de baksteen een zeer vel toegepast materiaal in de bouw. Vrijwel iedere woning heeft een buitenmuur welke (deels) is opgetrokken uit baksteen.

 

Zoals ieder materiaal wat aan weer en wind wordt blootgesteld heeft ook baksteen last van verwering en kan er soms door vorst schade aan het oppervlak ervan ontstaan.

 

Maar ook scheurvorming, aanrijdschade en verbouwingswerkzaamheden kunnen het uiterlijk van de baksteen aantasten.

 

Vaak is er geen gelijkend materiaal meer voorhanden en worden er bakstenen met een afwijkende kleur geplaatst waardoor er een soort van lappendeken ontstaat.

 

De Boer Gevelrestauratie heeft in Nederland een vrijwel nieuw en uniek procedé in handen waarmee kleurverschillen eenvoudig weggenomen kunnen worden ZONDER verlies van origineel materiaal.

 

Kleuren welke worden aangebracht worden gegarandeerd door een levensduur van 25 jaar!!

Natuurlijk is dit procedé niet alleen toepasbaar in gevallen waarbij sprake is van schade aan het metselwerk. Het kan natuurlijk voorkomen dat het gehele uiterlijk van een uit gele baksteen opgetrokken gevel veranderd wenst te worden.

 

Traditioneel gezien wordt er dan een verfsysteem toegepast waardoor het uiterlijk en de structuur van de baksteen wordt veranderd. Het proces wat door de Boer Gevelrestauratie wordt toegepast laat het uiterlijk en de structuur van de bakstenen in tact.

 

Uw interesse gewekt? Wanneer u contact met ons opneemt zijn wij u graag van dienst bij het beantwoorden van uw vragen of voor het bezoeken van een project.

Referenties

Volledige restauratie van de kerk in Roodhuis.

 

 

Meer referenties

Hier vindt u meer restauratie projecten, waar wij trots op zijn!

 

 

Postadres

De Marne 34
8701PT Bolsward

T 0515 57 78 12
F 0515 58 03 90
info@deboergevelrestauratie.nl

Bezoekadres & afgifte goederen

De Marne 34i
8701PT Bolsward